22 June 2011

Kerja lah weh!!!!!

Ha....aku nak tanya kat korang lah kan pada member yang masih blaja di Universiti tuh..cuti lama2 ni sampai bulan 9 korang kerja x??g lah kerja wehh..duk goyang kaki je..apa yg dapat..kerja kerja kerja... Jadi aku pun x mlepaskan peluang cuti ni tuk cari side income wehh...

Ha yg STABILO ni apa plak??? Ni lah kerja aku masa cuti sem ni..Aku kerja part time ngan satu company Consultant di Kota Damansara...Kerja aku sebagai SPEAKER..mudah je.. kerja aku bagi talk pada adik2 kat sekolah rendah..dah merata gak aku outstation..selain berkerja..ini gak masa tuk aku cuti2 malaysia....Mule2 aku outstation ke Melaka..then Perak..then ke Penang..dan now (23/6) di Perak balik..insyaAllah..next week aku meneruskan road tour Stabilo ni ke Kuantan,Pahang pula selama 2 minggu....
     Yang tepi kanan ni pulak...ni adalah display brg2 STABILO..bila sampai je sekolah..setup brg2..screen semua..Yang ada label putih "Winner Prize" tuh adalah hadiah tuk adik2 yang berjaya jawab quiz di hujung talk aku tuh nnti..tp 10 org je lah satu sek..nak kasi bnyk2...xleh..coz..bnyk g sekolah kan....sonok weyhh wat benda ni....

Yang kiri ni Pulak....ni antara gambar masa aku bagi talk kat adik2 di Sekolah Kebangsaan Jalan Hamilton, Pulau Pinang....ha...semangat sangt dak2 Penang..ramai kan??ini sikit je weyh...dalam 400 org je..aku pnh bg talk depan 750 org...dgn kerja ni..dia wat self confident aku bet++++ dan juga aku belajar bnyk skill2 nak control audience..cam ne nak wat kalo audience terlalu pasif atau aktif......

Yang kanan ni...gmbar antara aktiviti2 yang menguji tahap kreativiti adik2 sekolah ni...kalo x berjaya pun aku kasi je pemadam Stabilo...sonok kan budak2 ni...... Then bila dah habis..aku pun ber"posing2" lah ngan adik2 ni....
Camni lah kesudahannya..sesi photography...:-)

3 comments:

Fairuz Fazilah said...

seronok lah kau haaa..

FareezVanFillers said...

hahahah terbaek lah kamal....sambil keje jalan2..lagi pon ko kan memang xpert ckap2 ni...stylo kot...
thumbs up for you........

Shiety Myra Chubbyra XD said...

perghhhhhhhhhhhhhhhhh... jom keja g2

Renung2kan...